Starostův zápisník

  • 10.10.2014 10:55

    Novoměstská nemocnice má před sebou dobrou budoucnost

    Jsem rád, že se nepotvrzují obavy o budoucnost novoměstské nemocnice. Díky ozdravným opatřením, která byla často bolestivá, se podařilo dostat její hospodaření do kladných čísel.

    Zároveň se podařilo dohodnout s hejtmanem Jiřím Běhounkem a vedením kraje rekonstrukci dětského oddělení a naše nemocnice by měla dostat i magnetickou rezonanci, která pomůže diagnostikovat vážné problémy přímo v Novém Městě, bez nutnosti převozu do Jihlavy.

     To vše jsou záruky, že naše nemocnice funguje a nehrozí jí nebezpečí. Poděkování si vedle zaměstnanců a vedení nemocnice, vedení kraje, pana hejtmana a dalších zaslouží i paní senátorka Zvěřinová, která se za zájmy naší nemocnice vždy prala.

  • 20.09.2014 12:49

    U nádraží je nový chodník a přechody, dříve prý neřešitelné...

    Jistě jste si všimli, vážení sousedé, že podél bytových domů na Starém sídlišti a okolí se nedávno opravily chodníky, nebo vznikly úplně nové.

     Například chodník v Mírové ulici už byl zoufalém stavu a jsem rád, že se nám ho podařilo kompletně zrekonstruovat, včetně veřejného osvětlení. Málem se sice zapomnělo na bezbariérový nájezd, ale naštěstí jsme to na poslední chvíli napravili.

    Myslím si, že se tato akce docela povedla a lidem z "Mírovky" hodně pomůže. Totéž platí o novém chodníku a přechodech od železničního přejezdu. Před čtyřmi lety mi řekli, že situace v této lokalitě je neřešitelná. Jsem rád, že se daří postupně dokazovat, že ti, kteří to tvrdili, neměli pravdu. Ještě zbývá dva úseky dokončit, ale myslím, že se daří postupně chodcům zajistit bezpečný pohyb v okolí nádraží, Lidlu a od Maršovic.

    Jak se vám líbí úprava chodníků u vlakového nádraží a Starého sídliště?  Napiště mi vzkaz. Váš starosta, Michal Šmarda

  • 13.09.2014 21:21

    Přechod u Penny by možná mohl hlídat semafor

    Nejen díky mnoha stížnostem spoluobčanů, ale i z vlastní zkušenosti vím, že Masarykova ulice před Penny marketem je pro chodce velmi nebezpečná. Snažíme se proto najít řešení, které by zajistilo chodcům bezpečné přecházení.

    Zatím vše směřuje k tomu, že se neobejdeme bez semaforu. Situaci totiž komplikuje nejen nepřehledný vjezd od obchodu, ale i parkoviště u pošty s dalším jízdním pruhem. Příští rok by mělo být vybráno definitivní řešení dopravní situace na Masarykově ulici, včetně tohoto nebezpečného přechodu.

    Jaké opatření u přechodu pro chodce vedle supermarketu by podle Vás bylo ideální? Napiště mi vzkazVáš starosta, Michal Šmarda

     

  • 13.09.2014 07:27

    Obchodní dům snad bude mít dobré využití

    Vážení sousedé, jistě jste si všimli, že na nedávno upraveném Komenského náměstí dostala zdejší budova obchodního střediska nové využití. Místo potravin si v přízemí můžete koupit levné oděvy...

    Slýchám na tuto budovu pochopitelně mnoho kritiky. Padají dokonce názory, že by si zasloužila zbourat. Je pravda, že obchodní dům na Komenského náměstí určitě nepatří k nejhezčím stavbám v našem městě. Ale i on je symbolem doby, kdy vznikal a je i připomínkou toho, jak se tehdy žilo. Doufám, že jeho majitelé pro něj do budoucna budou mít dobré využití. Já bych ho určitě neboural.

    Co si o obchodním domě myslíte vy? Napiště mi vzkaz. Váš starosta, Michal Šmarda

  • 11.09.2014 14:54

    Staré asfaltové stezky v lese se měly obnovit

    Chodíte na vycházky do lesa Ochozy? Možná jste si všimli zanedbaných asfaltových cest, který kdysi sloužily pro trénink sportovců. Jenomže doba, kdy se na starých asfaltových tratích proháněli závodníci na kolečkových lyžích už dávno pominula. Místo starých tratí vznikly v jiné části lesa úplně nové.

    Je mi z toho trochu smutno. Za dotace se postavily v Ochoze úplně nové cesty, přitom ty staré možná stačilo jen zamést, popřípadě opravit a znovu začít používat. Přestože se v Ochoze vybudovalo mnoho dobrého, sportovnímu klubu musím zanedbání starých asfaltek vyčítat.

     Co si o nich myslíte vy? Napiště mi vzkaz. Váš starosta, Michal Šmarda

Kontakt

Michal Šmarda

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode