Nové Město by mělo revitalizovat svoji průmyslovou zónu

26.09.2014 07:10

Zpráva z radnice - Zaměstnanost v Novém Městě na Moravě je tradičně nejvíce ovlivňována poptávkou dvou velkých podniků – Sportenu a Medinu -  a také místních institucí v čele s novoměstskou nemocnicí.

Samotná průmyslová zóna Nového Města na Moravě, tedy její části na perifériích města ve směru na obce Pohledec a Petrovice, se však podle starosty Michala Šmardy do budoucna nejspíš zvětšovat nebude. „Domnívám se, že je iluzorní myslet si, že se v Novém Městě usadí další velké podniky a že se bude zóna rozšiřovat tak, jako třeba ve Žďáru nad Sázavou, Velkém Meziříčí či Velké Bíteši. My nikdy nebudeme průmyslové město,“ uvažuje Šmarda.

Radnice by podle něj měla spíše uvažovat, jak svoji současnou průmyslovou zónu revitalizovat. „Měli bychom obnovit zdejší chátrající průmyslové budovy, aby nám podél hlavních silnic nevznikaly takzvané brownfieldy, tedy nevyužité průmyslové areály,“ upozornil starosta.

Spíš než na zvětšování průmyslových oblastí by se tedy město mělo podle Šmardy zaměřit na lepší využití současného prostoru a na přilákání investorů, kteří by v něm chtěli podnikat. „Mezi naše priority příštích let by proto mimo jiné měla patřit i pomoc podnikatelům při získávání rozvojových eurodotací,“ dodal starosta.

 

Na snímku: V průmyslové zóně se nacházejí i neudržované areály.

Zpět

Kontakt

Michal Šmarda

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode