K volbám: Máme pokračovat v tom, co jsme začali, anebo se vrátit o čtyři roky zpět?

16.09.2014 18:54

Zpráva z radnice - Michal Šmarda by rád v říjnových komunálních volbách obhájil post starosty Nového Města na Moravě.  Do nadcházejících voleb zároveň povede kandidátní listinu ČSSD. „Volby jsou pro veřejnost vynikající příležitostí dát najevo, zda máme pokračovat v tom, co jsme začali, anebo se vrátit o čtyři roky zpět,“ říká Michal Šmarda.

Jeho velkou motivací je pokračovat jako staronový starosta v práci, kterou společně se svými kolegy v současné městské radě a zastupitelstvu začal. Nejviditelnějšími výsledky práce současných komunálních politiků mohou být například zahájená výstavba Městských lázní, nové turistické stezky v lese Ochoza, revitalizovaná městská zeleň, rozšířená mateřská škola Drobného, opravené chodníky i městské ulice a také zdravější hospodaření města, reprezentované ziskovým rozpočtem, množstvím úspěšně získaných dotací a efektivním vedením výběrových řízení na dodavatele projektů, služeb a staveb.

Lidé by podle Šmardových slov měli mít možnost, aby se ve volbách vyjádřili k tomu, jak současní radní (a také on sám) pracují a mění město. „Pokud lidé dají najevo, že chtějí, abych ve své práci pokračoval, pak budu rád další čtyři roky starostou. A pokud ne, pak budu pozorným a vlídným kritikem práce svých oponentů,“ konstatuje současný šéf radnice.

Práce starosty je podle Michala Šmardy, jež byl do této funkce před čtyřmi lety zvolen poprvé, náročnější než čekal, ale baví ho. "Rád hledám cesty ke spolupráci i v situacích, kdy by to jiní už vzdali. Myslím si, že právě zkušenost z opozice mi pomáhá pochopit pocity zastupitelů, kteří mají menší vliv na chod města a přesto chtějí přispět k řešení svým názorem. Vím, jak nepříjemné je, když vedení města odmítá poslouchat jakoukoli kritiku a odlišné názory ignoruje. Snad jsem díky tomu ke kritice vnímavější a otevřenější k diskuzi,“ vysvětluje současný starosta a dodává: „Je zkrátka potřeba mít neustále na paměti, že starosta nemá patent na rozum. Lidé, kteří vás kritizují vám obvykle přinesou více užitečných informací, než ti, kteří vás chválí. Jsem moc rád, že vstřícný a otevřený přístup ke všem zastupitelům se mi osvědčil...“

 

Na snímku je: Michal Šmarda

Zpět

Kontakt

Michal Šmarda

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode