Opravy silnic a chodníků se nezastaví, stejně jako budování cyklotras

17.09.2014 06:41

Zpráva z radnice - Centrum olympijské přípravy, dokončení stavby Městských lázní a výstavba sportovní haly. Takové jsou stěžejní projekty, kterými bude Nové Město na Moravě žít v blízké budoucnosti, tedy v dalším volebním období.
 
Současný starosta Michal Šmarda však připomíná, že radním nejde jen o jednostranný rozvoj na poli sportu. „Nové město je také městem kultury, bohatých uměleckých tradic a slavných sochařů. Byl bych rád, kdyby se v oblasti kultury například podařilo prosadit rekonstrukci zbývající části Horácké galerie, včetně zadního nádvoří,“ říká Michal Šmarda. 
 
Město také nebude žít jen samými velkými projekty. Do budoucna čeká na vyřešení řada drobných problémů, včetně běžné obnovy a údržby dopravní sítě. „Především je nutné opravit další ulice a chodníky, jedná se především o ulice Luční, Tyršova, Bělisko, Drobného a také o čtvrť Betlém,“ vyjmenovává Šmarda. Zmodernizovat infrastrukturu podle něj potřebují také místní části Nového Města. „Víme, že máme rozbité cesty v Maršovicích a v Pohledci,“ přiznává Šmarda. 
 
Radnice má také v plánu podporovat další rozvoj cykloturistiky. „V příštích letech bychom rádi vybudovali síť cyklotras, která by navazovala na singletracky. Jde třeba o trasu Medlovským údolím až ke Kadovu, o propojku na Studnice nebo o cyklostezku do Žďáru. Byl bych rád, kdyby v budoucnu mělo Nové Město stejně zvučné jméno v cyklistice, jako má v lyžování,“ dodává starosta

Zpět

Kontakt

Michal Šmarda

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode