V budoucnu by u Nového Města měly vzniknout další cyklotrasy

27.09.2014 06:56

Zpráva z radnice - Jednou z důležitých podmínek dalšího rozvoje Nového Města na Moravě je silný cestovní ruch. Aby se však lidé na Novoměstsko rádi vraceli, a podporovali tak místní ekonomiku, potřebují v regionu najít víc než jen čistý vzduch a malebnou krajinu.

Novoměstská radnice chce proto i nadále pokračovat v modernizaci turistické infrastruktury v okolí města. "Rádi bychom pokračovali v budování turistických stezek, cyklostezek a cyklotras. Na ty současné chceme novými cestami elegantně navázat. Například je nutné vybudovat trasu medlovským údolím až na Kadov a prioritou je také cyklostezka do Žďáru," konstatoval novoměstský starosta Michal Šmarda.

Zároveň by však radnice chtěla cyklistům zajistit i komfortnější a bezpečnější pohyb uvnitř samotného města. "Jedna z bezpečných městských stezek by měla vést i na Petrovice. Chtěl bych upozornit, že se vždy budeme snažit budovat stezky tak, aby cyklisté svoji jízdou neohrožovali chodce," dodal starosta.

S novou vilovou čtvrtí "Nad městem" souvisí nově budovaný chodník u Maršovic. Nový pás pro chodce i cyklisty brzy naváže na svém jižním konci na současnou cyklostezku vedoucí od vlakového nádraží a severní konec nového pásu se spojí s již hotovým chodníkem ve vilové čtvrti. Nová spojnice vzniká podél rybníka u hlavní maršovické silnice. Nedaleko odbočky do vilové čtvrti chodník silnici překříží a bude pokračovat na opačné straně.

Další bezpečné chodníky se v září již dokončily u železničního přejezdu a u Starého sídliště. Zdejší dopravní situace se zpřehlednila a zklidnila také díky novým nasvětleným přechodům. "Před čtyřmi lety někteří lidé soudili, že situace u nádraží je neřešitelná. Jsem rád, že se daří postupně dokazovat, že ti, kteří to tvrdili, neměli pravdu," uvedl starosta Šmarda.

 

Na snímku: Nové posezení u výletní stezky ke Koupališti.

Zpět

Kontakt

Michal Šmarda

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode