Nové Město si zaslouží levnější bydlení a více služeb pro rodiny i seniory

28.09.2014 07:05

Zpráva z radnice - Jak by mělo vypadat Nové Město za další čtyři roky? Současný starosta Michal Šmarda si kromě jiného přeje, aby mu neklesal počet jeho obyvatel, jako se to děje v řadě měst a obcí Vysočiny.

I když si narozdíl od jiných měst udržuje Nové Město slušnou populační stabilitu (posledních dvacet let se počet jeho obyvatel úspěšně drží nad hranicí deseti tisíc), měla by radnice i do budoucna zajistit, aby lidé neměli důvod z města odcházet, nebo aby dokonce počet obyvatel rostl. "A toho dosáhneme jedině tak, že lidé tady prostě budou chtít zůstat, že budou rádi v Novém Městě bydlet," říká starosta. Radnice by se proto v blízké budoucnosti chěla zaměřit například na další rozvoj služeb pro rodiny s dětmi. "Poté, co se nám podařilo zajistit místa v mateřských školách všem dětem, byl bych rád, kdyby školky a školy rozšířily nabídku svých služeb. Víme ale, že některé k tomu potřebují nové prostory, například Základní umělecká škola," konstatuje Michal Šmarda.

Podle starosty musí radnice přidat i v zajištění služeb pro seniory a to nejenom v nabídce bydlení, ale i v rozvoji terénních sociální služeb a volnočasových aktivit. Lépe žít a bydlet  však potřebují nejen senioři. Podle Šmardy je ve městě stále ještě možná další výstavba rodinných domů. "Avšak město musí udělat všechno pro to, aby se začalo stavět v nových lokalitách i v místních částech.

Vytvořit konkurenční prostředí a nabídnout levnější místa pro výstavbu rodinných domů se již radnice snaží svou vlastní nabídkou parcel například v místních částech Nového Města jako jsou Pohledec či Slavkovice. V samotném Novém Městě by se v budoucnu mohla a měla rozšiřovat čtvrť Brožkův kopec a také lokalita nad Jánskou ulicí.

 

Na snímku:  Nová vilová čtvrť zvaná Nad městěm.

Zpět

Kontakt

Michal Šmarda

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode