Šmarda: Současné zastupitelstvo má dar trpělivosti, výsledky stojí zato

19.09.2014 16:33

Zpráva z radnice - Poměry na novoměstské radnici dříve veřejnost a dokonce i novináři spíše kritizovali než chválili. V posledních letech se ovšem atmosféra v Novém Městě nebývale uklidnila. Zastupitelé pracují efektivněji než dřív - daří se jim zahajovat klíčové i menší projekty po vzájemné diskuzí bez kontroverzí i hlasitých projevů odporu, a proto mají veškerá rozhodnutí širší politickou podporu i "trvanlivost".
 
Lepších vztahů mezi novoměstskými komunálními politiky si všímá také současný starosta Michal Šmarda. "Pokud bych měl charakterizovat současnou atmosféru v zastupitelstvu, přiřadil bych k ní jedno všeříkající slovo: trpělivost. V minulých obdobích se nikdo s jinými názory nepáral. Když si sehnal dvanáct hlasů, tak bez diskuzí prosadil svoji absolutní pravdu. A když pak přišel o jeden hlas, tak se zas všechno převrátilo naruby," vzpomíná Michal Šmarda na hektická volební období v minulosti.
 
Teď se podle starosty na radnici pracuje konstruktivněji. "Dnes se snažíme veškeré záležitosti předem projednávat, zohledňovat všechny připomínky a nacházet přijatelné kompromisy. Řešení se pak rodí sice déle a dá i víc práce, ale výsledek je stabilnější a promyšlenější," vysvětluje Šmarda.
 
Podle Šmardy je pro současný rozvoj města důležité, že se politikům podařilo utlumit prosazování různých osobních i podnikatelských zájmů. "Ty sice dál existují, ale v současném transparentním prostředí se prosazují mnohem hůře. Myslím si, že snaha o nacházení konsenzu se vyplácí celému městu. Pokud máme být seriózními partnery například pro projekt centra olympijských nadějí, pak je potřeba, aby naši partneři viděli, že naše slovo platí déle, než čtyři roky," dodává starosta.
 
Na snímku je: Pohled na novoměstskou radnici.

Zpět

Kontakt

Michal Šmarda

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode